Opći uvjeti poslovanja

OPĆE ODREDBE

Internetska stranica https://monforte.hr/ je u vlasništvu trgovačkog društva Monforte d.o.o. koji omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice https://monforte.hr/ koje je regulirano ovim Uvjetima korištenja.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje internetske stranice https://monforte.hr/. Korištenjem internetske stranice, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s Općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice https://monforte.hr/ u skladu s njima.

Pristup na internetske stranice https://monforte.hr/ ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole tvrtke Monforte d.o.o. koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

OSNOVNI POJMOVI

U smislu ovih uvjeta prodaje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom web stranice https://monforte.hr/.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

OSOBNI PODACI

Za valjanu narudžbu proizvoda osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost).

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije.

Zadržavamo pravo na izmjenu ovih uvjeta prodaje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.

Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje https://monforte.hr/ stranica.

Korištenjem usluga https://monforte.hr/ web shopa prihvaćate ove Uvjete prodaje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Ova web stranica sadrži informacije o proizvodima i uslugama Monforte d.o.o. trgovina te služe kao elektroničko prodajno mjesto – web shop.

Monforte d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove web stranice te korištenjem informacija s ove web stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene.

CIJENA NA WEB STRANICI

Obvezujemo se jasno, vidljivo i čitljivo istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).
Sve cijene prikazane na internet trgovini https://monforte.hr/ su izražene u hrvatskim kunama, u sve cijene uključen je PDV. U cijenu proizvoda nisu uračunati troškovi pošte

Periodično ćemo, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje.

Nakon isteka roka akcijske prodaje, nećemo primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.

PODACI O PROIZVODIMA

Podaci o proizvodima na https://monforte.hr/ sačinjeni su temeljem naše baze podataka.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Posebno ističemo da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na https://monforte.hr/ podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na https://monforte.hr/, zadržavamo pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu te proizvodi koji nisu raspoloživi na skladištu, ali su dobavljivi u roku od 15 radnih dana, ne uključujući subotu.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na https://monforte.hr/, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

NARUDŽBA

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem elektronskog formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na slijedeće načine:

1. Pouzećem
2. E-bankingom

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, elektronskim ćemo putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.

Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

- Je li poruka u Spam folderu?
- Je li mailbox pun?
- Nalaze li se artikli u košarici nakon prijave na stranicu: https://monforte.hr/ te ako nisu u tom slučaju kupac treba ponovite proces naručivanja

Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, elektronskim ćemo putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je proizvod poslan.

U slučaju plaćanja e-bankingom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada zaprimimo potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

NAČIN KUPNJE NA WEBSHOPU

Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, kratak opis, cijena, količina te da li je dostupan na skladištu.

Odabirom pojedinog proizvoda isti se uvrštava u meni „Košarica“.

Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su već uračunatim PDV-om.

Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobija uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.

Proizvod uvršten u „Košaricu“ kupuje se klikom na tipku „Plaćanje“.

Nakon pritiska na tipku „Plaćanje“, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji ste dužni upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužni ste odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.

Prilikom narudžbe pored svakog proizvoda biti će naznačena cijena poštarine.

Cijena poštarine nije uključena u cijenu proizvoda.

Cijene svih proizvoda su informativne i podložne promjeni bez prethodne najave. Sve fotografije su simbolične i informativnog karaktera.

Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.

Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom, a https://monforte.hr/ ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, kupac biti obaviješten te će https://monforte.hr/ izvršiti povrat uplaćenih novčanih sredstava ili će proizvod biti poslan kada će biti dostupan.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, obavijestiti ćemo kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz ponude koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti.

KORIŠTENJE I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Prilikom svake kupovine na https://monforte.hr/, u procesu naplate kreira se korisnički profil na kojem su upisani vaši osobni podaci (i(ili) podaci o tvrtki/obrtu).

Dovršetkom narudžbe dajete nam suglasnost da Vaše podatke:

1. Čuvamo na neodređeno vrijeme
2. Koristimo u logističkom dijelu procesuiranja narudžbe ( prodaja-skladište )
3. Upišemo u naš sustav ( u svrhu kreiranja računa za naručenu robu )
4. Podijelimo sa našom partnerskom službom HP

Čuvanje podataka

Podatke koje upišete u procesu naplate čuvamo na neodređeno vrijeme na način da su upisani u vašem korisničkom računu i administraciji Internet trgovine https://monforte.hr/. Korisnički račun se kreira na neodređeno vrijeme, ukoliko želite ugasiti korisnički račun i zatražiti brisanje osobnih podataka molimo da isto zatražite pisanim putem na e-mail adresu: office@monforte.hr.

Po zaprimljenom zahtjevu, vaše ćemo podatke u roku 7 dana:

– Obrisati iz povijesti kupovine koja je vidljiva u administraciji internet trgovine
– Obrisati korisnički račun na kojem su upisani podaci
– Obrisati svu e-mail korespodenciju koja se automatski kreira u procesu narudžbe
– Obrisati iz sustava

Vaše podatke nećemo obrisati sa:

Internog sustava Hrvatske pošte – za brisanje iz sustava Hrvatske pošte, molimo da kontaktirate Hrvatsku poštu
Sustava – zakonski rok za čuvanje svih knjigovodstvenih isprava iznosi 11 godina, s toga bi brisanje ili promjena izvornih dokumenata u sustavu i knjigovodstvenim sustavima izravno kršilo zakone RH. U mogućnosti smo obrisati podatke sa knjigovodstvenih sustava 11 godina od prvobitne narudžbe.
Ukoliko ste na Internet trgovini imali više provedenih narudžbi, podatke odnosno dokumente brišemo 11 godina od zadnje narudžbe

Korištenje podataka

Vaše podatke koristimo u procesuiranju narudžbe u odjelima financija, skladišta i logistike. U tom procesu više djelatnika tvrtke Invictus grupa ima pristup podacima u svrhu izdavanja naloga, pripremanja naručene robe, pakiranja, adresiranja i izrade računa.

Sa svim djelatnicima tvrtke Monforte d.o.o. sklopljen je NDA ugovor ( ugovor o povjerljivosti ) čime imaju obvezu čuvati sve povjerljive podatke sa kojima imaju doticaj, a što uključuje osobne podatke kupaca tvrtke Monforte d.o.o.

Vaše podatke ne dijelimo sa trećim osobama niti koristimo u bilo koje druge svrhe osim za potrebe uspješnog procesuiranja narudžbe.
Vašu adresu i e-mail adresu nećemo koristiti u marketinške svrhe. ( slanje promotivnih e-mailova, posebnih ponuda i akcija ) , svu komunikaciju sa kupcima koja se ne odnosi na narudžbu vršimo putem Facebook i Instagram kanala.


Dijeljenje podataka sa partnerskom službom GLS

U svrhu uspješnog procesuiranja narudžbe, Vaše podatke dijelimo sa partnerskom službom GLS.
Podatke upisujemo u web sučelje GLS-a u svrhu kreiranja naloga za preuzimanje naručene pošiljke.
GLS vaše podatke koristi u svom sustavu u svrhu uspješne dostave narudžbe.

Za brisanje Vaših osobnih podataka sa sustava GLS-a, molimo da kontaktirate GLS.

Podaci koji su potrebni da bi uspješno procesuirali narudžbu:

Ime
Prezime
Ime poduzeća ( u slučaju potrebe za R1 računom )
OIB poduzeća ( u slučaju potrebe za R1 računom )
Ulica:
Grad:
Telefon:
E-mail adresa

Prihvaćanjem ovih uvjeta prodaje kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora.